Statut i regulaminy

Władze

Nasze okazy

Kontakt
Dzień Dziecka 2011Zawody spinningowe 2011Walne zebranieNasze wodyCzyn na zbiornikach - 2012Niepodległościowe Zawody Spinningowe 2012Zawody o Puchar Prezesa 2013
Mapa dojazdu
Ogłoszenia

Rekreacja

Zbiorniki pożwirowe w Owińskach pomimo swojego młodego wieku posiadają bogatą florę i faunę. Spośród flory wyróżnić można: sosna, klon, jawor, dąb, brzoza, świerk, dzwonek okrągłolistny, bagno zwyczajne, żmijowiec zwyczajny, pierwiosnka lekarska oraz wiele innych roślin. Wśród fauny na wyróżnienie zasługują: jelenie, daniele, dziki, sarny, lisy, borsuki, kuny, łasice, karczowniki, bobry oraz wiele ptaków takich jak: kruk, rybołów, jastrząb, pustułka, puszczyk, lelek, bączek, perkoz, wilga, remiz, trznadel. Jak więc widzicie to również dobre miejsce do obserwacji zwierzyny, a także przyjścia z aparatem.

Na pobliskim zbiorniku od kilku lat znajduje się prowadzona przez CRKF Akwen strzeżona plaża AkwenTropikana otwarta w sezonie letnim dostępna za niewielką opłatą. Od przyszłego sezonu zimowego wokół zbiorników wytyczona także będzie trasa dla narciarstwa biegowego. W Bolechówku można również skorzystać z atrakcji Traperskiej Osady. Zapraszamy także do wypoczynku na rowerach, nordic walkingu oraz odwiedzenia wsi Owińska z jej zabytkami architektury.

Na skróty

Gdy zobaczysz kłusownika... »

Jak zostać członkiem stowarzyszenia? »

Kontrola wędkarzy na zbiorniku w Owińskach »

Gdzie i kiedy kupić zezwolenie? »

Ile kosztuje zezwolenie na wędkowanie?»

Szybki kontakt

e-mail: stowarzyszenie@infoczerwonak.pl

Tel.: 785 232 606 (Paweł Foiński – gospodarz)
Tel.: 603 427 528 (Jacek Kiedrowicz - Prezes)